Visste du om att Coronagåvan gäller även 2021?

Under 2020 slopades tillfälligt förmånsbeskattningen för gåvor till anställda upp till ett värde på 1 000 kronor per anställd. Tidigt under 2021 meddelade Regeringen att denna skattefriheten ska ligga kvar även i år och nu kom det glädjande beskedet att det blir en fördubbling av beloppsgränsen,
från 1000 kr till 2 000 kronor under 2021.

 

2021 kan företaget alltså ge den anställda skattefri gåva om 2000 kr inkl moms (1600 kr exkl moms), coronagåvan samt ordinarie julgåva om 500 kr inkl moms (400 kr exkl moms).

Arbetsgivare i Sverige kan alltså ge detta värde i form av gåva till anställd utan skattekonsekvenser, det blir inga tvingande förmånsbeskattning att hantera och inte heller några sociala avgifter för arbetsgivaren att betala.

Denna gåva är en skattefri gåva som är utöver de redan existerande, lagreglerade skattefria gåvorna som vi känner igen som julgåva, minnesgåva och jubileumsgåva.

Vi på Webrand har många olika förslag på trevliga sommarpresenter och företagsgåvor ni kan ge till er personal, kontakta oss för förslag och skisser redan idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *